Slider

13 de març 2016

Ressò de la Trobada de Catalunya 2016


Com tots sabeu els dies 6 i 7 de febrer va tenir lloc la Trobada de Catalunya de la RCCeE. Els ensenyaments van anar a càrrec de  Mn. Alberto Jiménez.


En Josep Maria Farre ens comenta:
Va ser un encontre veritablement fratern i nodrit. Acompanyat en tots els actes per un ministeri de música ungit animat i animador.
Destaca la predicació del Mn. Albert, que ens va fer participar de la inspiració que va rebre per l'assemblea la nit anterior: “Vull revelar-te, avui, l’amor que et tinc”. A partir d'aquí va anar desgranant allò que és i ha estat, en el transcurs de la història humana, l’amor de Déu, que té el seu cimal en el do de l'Esperit Sant, a qui el lema de la de l’assemblea d’enguany ens urgeix a no entristir.
Mn. Albert ens explica com el Pare Déu és amor (1ª Joan,4,8.) que es dóna, que s’escampa, que crea. El Pare en la seva plenitud d’amor comença creant totes les coses, amb tal efusió d’amor que en crear home i dona el seu cor s’enamora bojament i queda talment impactat que en el seu enamorament decideix acostar-se personalment a conversar amb la seva criatura, a parlar amb ella d'igual a igual, familiarment.
Però allò que el Mn. Albert va qualificar de “Amor Enamorat”, es va veure interromput amb l’aparició del mal, i l’abandó d’aquest amor per part de la criatura, com a inici de l'abandó que successivament aniria rebent de les generacions humanes.
Mn. Albert ens va anar desgranant les accions que Déu ha fet a favor nostre. En primer lloc l'encarnació del Fill en la mateixa humanitat, que explica així: “al final del temps el Fill, que es Amor arrancat del si del Pare per aquest impuls d’amor, pren cos humà en el si virginal de Maria, i en l'última estratègia d’aquest “amor enamorat”, habita i alimenta amb la seva pròpia carn i sang, a l'home, per enamorar-lo des de dins, des de les seves pròpies entranyes, mitjançant l’Esperit.”
Així, doncs,  l'eucaristia és la màxima expressió d’aquest “Amor Enamorat” envers nosaltres, penetrant dins nostre, per a fer-nos semblants a Ell. Sols pel poder del seu Esperit Sant, Déu pot completar el seu pla d’amor, per això “No contristeu l’Esperit amb el què heu estat segellats”.
També vàrem tenir dos testimonis.
  • Testimoniatge de Mn. Albert (no s’ha pogut gravar)
  • Testimoniatge de la Teresa Llaurado
    Sóc Teresa Llaurado. Els meus dos marits varen morir de càncer. Tot just acabava d'enterrar el meu segon marit, els metges em van dir que jo també tenia càncer. Em vaig enfonsar, no sabia què fer ni amb qui parlar. En aquell temps jo mai anava a l'església, però llavors vaig anar-hi per poder parlar amb Mn. Mario. Li vaig comentar tot el que em passava i em va dir; vine divendres a la pregària del grup Kairòs. Jo hi vaig anar. Estàvem pregant, lloant al Senyor quan Mn. Mario va posar les seves mans sobre el meu cap, mentre ell i tota la comunitat pregava. L'endemà era feliç, tenia ganes de cantar! El vaig anar a trobar i li vaig preguntar: Què m'has fet?, i ell em va dir; jo res, Déu! Des de llavors crec en Déu i no em perdo cap missa. Dono gràcies a Déu per haver-lo conegut.
Tot plegat va fer que fos una trobada plena de Déu i amb una experiència molt enriquidora de convivència fraterna.