Slider

10 de gen. 2017

Presentació del llibre; El Baptisme en l'Esperit Sant - Traducció P. Josep Mª Massana



EL BAPTISME EN L’ESPERIT SANT


Nota del Traductor



Diu que he de presentar aquest llibre dels serveis internacionals de la Renovació Carismàtica Catòlica, Comissió Doctrinal.

En primer lloc m’agrada que no sigui d’un autor concret, sinó d’una comissió, perquè així no és un “nom” que s’emporta la lloança i la bona fama sinó un “col·lectiu”, assistit per l’Esperit Sant. He de dir de bon començament que el trobo inspiradíssim. 

Espero que la traducció no “obnubili” la inspiració inicial, almenys així li ho demanava mentre feia aquesta tasca ben de bon grat. 

Posaria la utilitat d’aquest llibre en tres nivells: informació, formació i pregària.


1.- INFORMACIÓ:


És el grau més elemental d’utilitat, però és important.

Com les notícies de la Ràdio, televisió, diari... són destinades a informar, a divulgar el que passa. La diferència és que aquest llibre informa només de les bones notícies de l’Esperit. I la informació és complerta!

Informació vol dir donar a conèixer, fer saber. 

A qui? Al major nombre de gent possible: en primer lloc els membres de la Renovació, mestres i catequistes, sacerdots i bisbes que molts no saben de què va, i en general a tots els cristians (catòlics o no) que tinguin set de Déu. 


2.- FORMACIÓ:


És el grau mig d’utilitat, però també extremadament necessari. Es tracta aquí de formació teològica. 

Formar-se ja vol dir que s’ha de llegir, estudiar,... al menys amb afany de saber. Es un tractat complet de l’Esperit Sant. Aquest llibre omple un buit en la cultura teològica de la persona. I no es tracta d’una cultura teològica altíssima. És una formació no massa especialitzada ni d’alta teologia teòrica.


3.- PREGÀRIA:


És el tercer gran punt d’utilitat d’aquest llibre. I el més important
  • No serveix només per a assabentar-nos de la doctrina
  • Ni només per a  augmentar els nostres coneixements teològics
  • Sinó també i sobretot per a pregar amb aquest llibre. 

Si tenim sempre l’antena posada, sovint trobarem que brolla del nostre cor un desig, un foc, un sentiment, una pregària. Aprofitem-ho quan passa!

Per nosaltres és la finalitat més important. En si mateixa i perquè inclou les altres: Si obrim el llibre, per llegir-ne un tros, ja amb intenció de fer la nostra  “lectio divina”, si l’obrim amb una pregària a l’Esperit Sant, si l’obrir-lo ja és pregària, resultarà que: 

Pregarem de debò, i al mateix temps, sense proposar-nos-ho, ens informarem i ens formarem.

Això sí, no hauríem de fer una lectura “seguida” (“corrida”), amb intenció d’avançar, sinó pausada, amb actitud orant, aprofitant tot el que trobem.

És veritat que trobarem coses que no ens tocaran potser directament el cor sinó a l’enteniment. No hi fa res. Estic segur que en algun moment la lectura es transformarà en pregària. 

Això, però, no invalida els punts 1 i 2.

Si algú llegeix només amb la intenció, d’informar-se o de formar-se, el llibre tampoc no li farà cap mal..., i té tot el dret de fer-ho...


Resumint:


Tenim amb aquest llibre tres grans avantatges ben delimitades i diferents, que un pot fer servir, una o altra, segons el que li interessa del llibre. I si es vol és com un “tres-en uno”.



P. Josep Mª Massana, O.F.M.


Nota:


Aquest llibre el podreu adquirir en la Trobada de Catalunya d'enguany o bé encarregar-lo a rccee.catalunya@gmail.com





Compartir-ho amb WhatsApp




*************