Slider

24 de set. 2015

Ressò de l'Encuentro Nacional de Ministerios de Música de la RCCeE 2015 a Madrid

El passat 5 i 6 de setembre, es va celebrar a Pozuelo de Alarcón el recés per als germans dels ministeris de música de la RCCeE d’arreu d’Espanya.

De Catalunya vam assistir varis germans. Va ser una trobada on vam tenir l’oportunitat d’escoltar al P. Lázaro Iparaguirre. Les paraules eren clares i vàlides per a tots els ministeris:
Debemos fijar  nuestra mirada en el Señor (nuestro enamorado, nuestro Amor). En todo lo que hagamos, Él es el punto de referencia. No perdamos nunca la presencia del Señor ya que Él es más importante que el propio don.
O se viven los dones desde Él, desde su presencia, desde la conciencia que Él nos da; o nos olvidamos de quién nos los ha dado, convirtiendo el don en un juguete.
Les persones del ministeri de música no anem a “guarnir” el grup amb la música, sinó que la nostra primera vocació, la de tots, és trobar-nos amb els germans per lloar el Senyor en comunitat i, des del do que el Senyor ens ha regalat, servir als nostres germans amb amor i humilitat.

Si no fixem els ulls en el Senyor, cada dia; si no vivim en presència del Senyor, de res serveix el que fem.

El ministeri de música ha d’estar ben a prop de qui porta la pregària, ser part activa del poble de lloança i exercir el carisma en favor del poble, col·laborant en el creixement mutu i discernint els cants des de l’escolta, i en unitat també amb els qui porten la pregària.
Si la Renovación Carismática es una vocación, dicha vocación debe llevarme a la fidelidad al Señor de los dones el cual nos regala el canto y la música como expresión de la oración con todo el ser. El canto es esencia de la oración, no un adorno.
El carisma es la forma que el Señor nos da de poner en práctica el don recibido. Es necesario orar para que el Señor lo potencie y purifique, para que realmente construya y de frutos de crecimiento en el grupo y en quien lo ejerce.
Aquells que se senten cridats a servir el grup des d’un ministeri, segurament es preguntin… “Com sé que tinc un carisma?” L’Església té dos criteris de discerniment:
  • perquè el Senyor concedeix capacitats per exercir un servei.
  • perquè l’Església veu en tu i confirma la teva vocació.

Els servidors del grup tenen aquesta mateixa missió, difícil i necessitada de la pregària i saviesa de l’Esperit Sant: la de reconèixer els dons en els germans i vetllar perquè els ministeris estiguin fonamentats en l’amor al Senyor i en el servei al grup.

Érem 55 germans d’arreu d’Espanya, amb la necessitat de compartir les nostres il·lusions i també el pes que a vegades suposa el servei, però animats per les paraules que durant els Laudes de dissabte vam rebre:
“No hay nota más hermosa a mis oídos que la que llega del cielo, la que yo inspiro en tu corazón. Escucha tu corazón. Canta lo que yo ponga dentro de ti porque eso servirá para la Gloria de mi Padre. Una vez que abras la boca será como notas que se esparcen por el viento y que llegarán donde para ti es impensable. Llenarás el Cielo y la tierra sólo con la intención y el querer que mi nombre sea proclamado y bendecido, que yo pueda llegar a los rincones de cada corazón donde más me necesita. 
Pon tu canción en tu boca, que yo soy la música, que yo soy la letra, que yo soy el que te inspira, que yo soy la armonía, que yo haré música en ti. Tú serás música para mí.”
---------------------------

“He elegido a cada uno de los que estáis aquí, cada uno en el servicio que estéis. Y os he elegido y os mando mi Espíritu con todo el poder, para que vuestras piernas no vacilen, para que no digas que no puedes. Sí puedes. Si te miras a ti no puedes, pero con la fuerza de mi Espíritu sí puedes.
Yo necesito servidores valientes. Yo os necesito para mi Reino. Y te necesito a ti, no a alguien más, a ti. 
En esta mañana quiero que me respondas con libertad pero… yo te he dado mucho y mucho espero de ti.”

El Senyor va estar amb nosaltres, va multiplicar les nostres forces i ens va exhortar a seguir-lo des de la pregària i el servei de la música.

Glòria al Senyor!

Carla Costa – Grup Bona Nova, Barcelona







*************
RCC, renovació carismàtica catòlica a Catalunya, Església Catòlica, RCCeE